Снимка БулфотоНай-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да сътвори чудото и

...
Снимка БулфотоНай-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да сътвори чудото и
Коментари Харесай

Рафаел Надал спря Григор Димитров преди финала в Монте Карло

Снимка Булфото

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не съумя да сътвори чудото и да победи Краля на клея Рафаел Надал на обичаната му настилка. Световният номер 1 показва класата си на алено и след 6:4, 6:1 е на финала на Мастърса в Монте Карло, заяви Дарик.

 
Така Григор остана единствено с една победа от към този момент 12 мача с Матадора. Въпреки това Димитров би трябвало да е доволен - това беше най-доброто му показване на този шампионат, който той дефинира като " домакински " за себе си.

По пътя към полуфиналите Григор Димитров победи последователно Пиер-Юг Ербер и Филип Колшрайбер в три сета, а с Давид Гофен се оправи с 2:0 сета на четвъртфиналите.
А Рафаел Надал се е устремил към 11-а си купа от Монте Карло и надали има кой да го спре.

Испанецът лети по кортовете в Княжеството и дори счупи персоналния си връх. Надал към този момент е с 35 следващи извоювани сета на тази настилка.. Но в първата част на борбата с Димитров му се наложи много се изпоти, с цел да резервира 100-процентовия си актив в конкуренцията.
 Следващата седмица Григор Димитров ще играе в Барселона. Той е подложен под №2 и във втория кръг очаква германецът Филип Колшрайбер или французина Жил Симон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР